skip to Main Content

Activitats extraescolars en anglès pel curs 2021-2022

extraescolars-angles

Una de les novetats de les extraescolars pel proper curs 2021-2022 és que s’introdueix l’activitat d’anglès, tal com van demanar majoritàriament les famílies a l’enquesta que es va fer.

Hem pensat en dues activitats, totes dues basades en la immersió en l’anglès i en l’ús de la llengua com a vehicle comunicatiu per a dur a terme propostes diverses, en consonància amb la línia educativa de l’escola.

Tarda

A la tarda tenim una proposta molt engrescadora: l’Art Workshop. Es tracta en realitat d’una activitat d’art en el qual la llengua vehicular és l’anglès. L’imparteix l’Alicia Kersting, una artista nord-americana que viu al Poblenou, i que fa tallers per a infants en anglès. La podeu conèixer una mica més aquí o aquí.

 

 

A través de la realització de diferents propostes plàstiques com pintar, esculpir o dibuixar els infants es familiaritzaran de manera natural en l’anglès oral, que serà la llengua vehicular de l’activitat. S’anirà introduint vocabulari i conceptes lingüístics relacionats amb el projecte o manualitat que s’estigui treballant en cada moment, de manera que l’alumnat els pugui anar assimilant i comprenent en el seu context d’ús, sempre adaptats al seu nivell. Amb un nombre reduit d’infants es crearà un ambient de confiança i que permeti brindar assistència als alumnes que ho necessitin. Es treballarà amb una gran varietat de materials, com paper de tot tipus, fil, marcadors, pintura acrílica, aquarel·les, pinzells, argila, eines per esculpir, tisores, llapis, esborradors, etc. Es faran propostes de creació però les classes seran flexibles i obertes segons el grup i interessos dels infants. 

Les sessions seran de 90 minuts a la setmana, pensats en part perquè els alumnes puguin menjar alguna cosa a l’inici de la sessió, cosa que també pot donar peu a conversa en anglès. La ràtio màxima d’alumnes és de 8.

Migdia

Al migdia tenim la proposta de Creative English – Programa Makers amb una escola que es diu Collage. Es tracta d’un programa divertit i creatiu d’immersió a l’anglès, que a través d’activitats participatives facilita l’aprenentatge de l’idioma. Es treballa per projectes que duren de 3 a 6 setmanes, i es dona a l’alumnat l’oportunitat d’explorar els diversos projectes, i l’idioma en general, per mitjà una varietat d’activitats. Els temes de la llengua es treballen cada setmana de forma progressiva, de manera que s’adquireixin les eines per millorar les seves habilitats lingüístiques en un procés d’aprenentatge natural. La proposta es divideix en:

  • Mini makers pels alumnes de P5. Es capta l’atenció dels més petits mitjançant una àmplia varietat d’activitats: manualitats, jocs, cançons, contes i moviment/ psicomotricitat. En aquesta edat la classe s’enfoca en una introducció a l’idioma i a la comprensió oral, per tal que es familiaritzin i es sentin còmodes amb l’anglès. Els projectes solen girar al voltant de llibres i les temàtiques que hi apareixen.
  • Little makers pels alumnes de 1r a 3r. L’alumnat una mica més gran participa activament en els diversos projectes organitzats en mesos temàtics. La classe s’enfoca en el descobriment de l’idioma, oferint activitats i reptes que els donen un “per què” de l’anglès. Poc a poc es van introduint aspectes més concrets de la llengua anglesa, depenent de les necessitats de cada grup. Exemples de projectes que s’han fet: experiments, volcans, l’espai…
  • Dynamic makers pels alumnes de 4t a 6è. També es treballa per projectes que motivin l’alumnat en el seu aprenentatge de la llengua anglesa, incorporant els quatre aspectes de l’aprenentatge de la llengua: parlar, escoltar, escriure i llegir. A través de jocs que potencien el diàleg, es dona a l’alumnat la possibilitat de treballar les seves habilitats de conversa, ampliant el seu vocabulari d’una manera natural. Al final de cada projecte es fa una presentació al grup i una avaluació com a grup.

Es faran sessions de 60 minuts a la setmana i es faran els grups per edats segons les inscripcions; és per això que a l’hora de fer la inscripció no es pot escollir el dia que es vol fer l’activitat. Màxim 12 alumnes per grup. 

Les inscripcions de les activitats extraescolars pel curs 2021-22 es faran de manera telemàtica EN AQUEST ENLLAÇ a partir de dimarts 8 de juny a les 12 h fins divendres 18 de juny a les 23 h.

Cal inscriure’s a les activitats a través de la plataforma Ampasoft, on caldrà estar prèviament registrat. El vostre usuari és el mateix que heu fet servir aquest curs.
Us recordem que totes les activitats tenen un mínim i un màxim de participants, i que els grups s’omplen per ordre d’inscripció.
Traductor »
Back To Top